Padi SRI Selangor : Penghargaan Seorang Warga Tani Terhadap Bakti Seorang Pegawai

Padi SRI Selangor : Penghargaan Seorang Warga Tani Terhadap Bakti Seorang Pegawai

.

Kita buat kerja setiap hari, kadang-kadang rasa penat, ada masa merasa kecewa, tidak kurang juga terdetik rasa putus asa. Tetapi jika kita ikhlas berkerja, tanpa mengharapkan sebarang pembalasan didunia – cuma ingin membawa perubahan yang baik, saya rasa kepuasan di hati kita adalah anugerah paling besar.

Di sini Encik Razak Chik, seorang yang pada masa mudanya adalah seorang yang melalui masa-masa susah, dan sekarang telah menukar kehidupannya dan keluarganya kepada lebih senang, meluahkan harapan. Penghargaannya kepada Puan Nurwahidah Hambali adalah sejujur luahan isi hatinya.

Dengan ilmu pengetahuan yang dicurahkan oleh Wahidah kepada mereka di Parit 9, Sg Leman, ramai dikalangan petani di sana telah mendapat menikmati penjimatan kos membeli input agrokimia seperti baja tambahan dan racun. Sekarang duit yang dijimatkan itu boleh diguna untuk memberi kelapangan untuk belanja sekolah, belanja rumah, dan InsyaAllah untuk mengumpul simpanan bagi mengerjakan Rukun Islam yang Ke-5, iaitu mengerjakan Haji.

Sama-sama lah kita menghayati luahan hati ini. Semoga terbuka hati kita untuk berbakti kepada warga tani untuk membawa kesejahteraan, kesihatan, kelapangan, kemajuan dan kebahagiaan kepada mereka dan seisi keluarga mereka. Serahkan balasan dunia akhirat kepada Allah swt. Amin…

.

Advertisements

2 comments on “Padi SRI Selangor : Penghargaan Seorang Warga Tani Terhadap Bakti Seorang Pegawai

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s